Untitled Document

KLUSBOEKJE
Hoe maak ik van mijn huis een
duurzaam thuis.

KLUSBOEKJE 

DE VRAAG

Bedenk een passende opzet en vormgeving voor een boekje waarin praktische en geld- en energiebesparende klus- en onderhoudstips staan voor jou en mij.

DE OPLOSSING

Om de klus- en onderhoudstips uit te kunnen voeren heeft de doe-het-zelver geen specifieke vakkennis nodig. Een beetje handigheid en durf is meer dan genoeg. De klussen en tips variëren van simpel (‘dat had ik zelf kunnen bedenken’) tot zaken waarvoor het inwinnen van basic vakkennis (te halen en vinden bij de bekende bouwmarkten) volstaat.

We maakten een ontwerp en stramien dat bij dat gevoel past. Direct, overzichtelijk en met een doelbewuste keuze voor bonkige en stevige lettertypen. Het gaat per slot van rekening over doe-het-zelven en dat mag er best een beetje stoer uit zien.

Het resultaat: een fris vormgegeven boekje, met een prettig stoere uitstraling. Overzichtelijk en met een heldere structuur. En wat niet onvermeld mag blijven; met een beperkt budget gemaakt en gedrukt.

WAT ER IS GEMAAKT

Een ‘stoer’, direct, duidelijk en toegankelijk boekwerkje. Het boekje is onderdeel van een cursus én wordt door makelaars en woningbouwverenigingen gebruikt om hun klanten te informeren en service te bieden.