Untitled Document

QOIN
Meer dan geld alleen.

HUISSTIJL 

DE VRAAG

Het huisstijl- en communicatiemateriaal van Qoin is gedateerd, stug en niet representatief voor zowel het dynamische karakter van Qoin zelf, als de beweeglijke markt die zij bedient. Aan ons dan ook de vraag een nieuw beeldmerk, nieuwe stijl en typografie te ontwikkelen die recht doet aan het dynamische, beweeglijke en benaderbare karakter van Qoin en de duurzame markt waarin zij zich beweegt.

DE OPLOSSING

We creëerden een dynamisch en sympathiek beeldmerk met een frisse en positieve kleurstelling. We pasten de typografie aan en bedachten daarbij een heldere hiërarchie voor koppen, subkoppen en bodytekst. Lettertypes die helemaal van nu zijn.

Daarnaast bedachten we slimme en duurzame oplossingen die rekening houden met het beperkte budget dat Qoin ter beschikking heeft. Die oplossingen passen ook helemaal bij de duurzame markt waarbinnen Qoin haar diensten verleend. Items zoals het briefpapier, volgvel en leaflet hebben we in digitale templates gegoten en kunnen zodoende on-demand en flexibel ingezet worden. Zo is ook de documentatiemap in ‘dikte’ schaalbaar en kan dus aangepast worden aan de hoeveelheid inhoud.

Het resultaat: een vriendelijke, herkenbare en toegankelijke huisstijl. Een huisstijl die rekening houdt met de beperkte speelruimte én past bij het duurzame karakter van Qoin.

WAT ER IS GEMAAKT

Een sympathieke en compacte huisstijl die een aantal vaste printuitingen kent (visitekaarten, complimentskaart, documentatiemap, adressticker), maar ook een aantal digitale templates (briefpapier, leaflets) die on-demand ingezet kunnen worden.