Untitled Document

WAT?
Waar kunnen wij u mee (op weg) helpen? Kortom, welk gereedschap ligt goed in onze handen.

Hemshaven is in de kern een grafisch ontwerpbureau. U doet in ieder geval zaken met Michiel Heesbeen, oprichter en eigenaar. Afhankelijk van de aard en omvang van een project verzamelt hij een team van ervaren specialisten en stuurt deze aan. Van A tot Z, van start tot eind.
In de breedste zin houden wij ons bezig met het verzorgen en bewaken van het gezicht van een merk, een bedrijf of een product. Van klein tot middelgroot. Van productenmakers tot dienstverleners.

We maken ons bekend met het dna, met de essentie, met de kern van uw organisatie. Daar formuleren wij een passende strategie voor en vormen daar het juiste gezicht, het juiste beeld bij. Daarbij laten we ons leiden door creativiteit, ervaring, inzicht, kennis, ambacht en intuïtie.

Het resultaat van die werkwijze zijn werkzame communicatiemiddelen – voor zowel interne- als externe communicatie – en een benaderbare, herkenbare en ‘eigen’ identiteit. Zichtbaar via

print; beeldmerk, huisstijl, correspondentie-materiaal, brochures, bedrijfsmagazine, flyer, jaarverslagen, boeken, direct mail,

online; website, e-mailnieuwsbrief, digitale presentaties

of anderzijds; bewegwijzering, interieur(-ontwerp), beursstand.

Alles om uw merk te (laten) communiceren en op te laten vallen. Alles om uw bedrijf, uw merk en uw product richting, lading en betekenis te geven. 

HOE?
Wat is het proces? Met welke blik kijken we tegen het vak aan. Met principes, maar ook met een open blik.

Enthousiast, betrokken, no-nonsense, direct, inventief, open, ervaren. Zomaar een aantal trefwoorden die betrekking hebben op hoe wij u en het vak benaderen. Alles begint bij de eigen essentie, de rest is een logisch gevolg. Dit zijn de uitgangspunten van onze werkwijze.

Een eigen identiteit
Bepaal altijd eerst wat de essentie, wat de kern is. Wat bepaalt de identiteit van uw organisatie? Wat zijn de karaktereigenschappen, wat is het eigene, wat bepaalt het onderscheid? Kortom, ken uzelf. Laat dat ten alle tijde dienen als fundament. Wees daarbij oprecht, eerlijk, streng en vermijdt onhaalbare pretenties. Dat zorgt voor een heldere koers en biedt houvast in tijden van onrust.

De optelsom
Uw gezicht en de manier waarop uw relaties en klanten u zien wordt altijd bepaald door de combinatie van factoren. Alléén het juiste beeldmerk, die verzorgde website of die prachtige brochure zijn niet voldoende. Uw identiteit houdt niet op bij de voordeur en wordt niet alleen bepaald door een plaatje, praatje en beloften. Neem uzelf, uw klanten en relaties serieus, los beloften in, toon daadkracht en respecteer het vertrouwen dat in u gesteld is. Zorg ervoor dat iedereen in uw organisatie doordrongen is van de identiteit en deze ondersteunt en uitdraagt.

Een doel voor ogen
Centraal staat altijd het doel dat bereikt moet worden en welke randvoorwaarden (budget, tijd, middelen) daarbij een rol spelen. Zonder een helder, strategisch doel is elke uiting stuurloos en gedoemd te mislukken. Daarbij zijn realiteitszin en een gezonde ambitie belangrijke aspecten die de meetlat bepalen.

Ken de markt
Bent u van gisteren, van vandaag of morgen? Weet wat uw doelgroep en uw markt beweegt en waar de behoeften liggen. Zoek aansluiting. Bepaal en verover uw eigen plek. Blijf daarbij trouw aan uw identiteit en visie, maar wees ook dynamisch en flexibel.

Durf te proberen
Heb respect en oog voor ‘oude’ zekerheden, maar sta ook open voor nieuwe en onbekende wegen. Dat wat gisteren vernieuwend was, is vandaag alweer achterhaald. Durf dus anders te denken, durf onbekende paden te betreden. Maar houdt daarbij uw doel voor ogen. Wees echt en kies uw eigen weg. Een laagje vernis volstaat niet en is snel verdwenen. Zeg niet alleen A, maar juist ook B en C.

Zoek verbinding
Het resultaat wordt bepaald door de som der delen. Vind de juiste mix van offline en online media en benut hun specifieke kracht om uw verhaal onder de aandacht én over te brengen. Zorg ervoor dat u vindbaar en benaderbaar bent. Ga relevante contacten aan en onderhoud deze. Sta open voor kritiek en suggesties. Altijd op basis van een open dialoog en argumenten.

VOOR WIE?
Rechtstreeks, in samenwerking met. Direct of indirect. We werken en werkten voor de volgende klanten:

Canon, Edicon, Goulash (o.a. Garuda Indonesia, Van Diermen), HB Assistance, Hovo Limburg, ’t Idee (o.a. Vesteda, Ymere, ZVH), Kawasaki, Kuub (Kuub, SAR, Scotch & Soda, Yaya), linssen id (o.a. Agin/Boeder, Amnesty International, Forbo Flooring, Rabobank, Sigma Coatings, Trouw, Vrij Nederland), McConnells (BMW, BMW-Mini, Jameson, Kellog’s, Xbox) NYDJ, Post & Eger, TenCate Textiles, Xtrememac.